Humoràlia és una associació cultural de Lleida que pretén difondre i promocionar l'humor en totes les seves versions mitjançant activitats multicisciplinars.

divendres, 1 de juny del 2012

Jordi Gort ens presenta el nou capítol del seu MANUAL DE SUPERVIVÈNCIA ESTEL·LAR:




Bioperiodistes.                   11
E
ls inquiets membres de l’Estol Explorador tenen infinitud de recursos per tal de portar a bon terme els seus projectes d’estudi de la fauna galàctica. És costum comú construir petits habitacles de camuflatge on es refugien els exploradors tot sovint en petits grups (fins i tot en solitari) per tal de poder observar les peculiaritats de la fauna d’un punt predeterminat de la geografia planetària.
En el moment capturat a la imatge veiem la Califòrnia Planells dins d’un d’aquests refugis en el moment en que capta imatges d’un enorme brolifaund  (Asinus unguis) que ha acudit atret per la lluentor de la cúpula transparent i de color modificable a voluntat. En aquest cas el brolifaund ha pogut ser filmat una bona estona abans no perdés interès per les mostres de pirotècnia lluminosa amb que fou obsequiada la curiosa criatura per part de la nostra representant humana. Els brolifaunds són criatures d’una enorme curiositat i que s’allunyen sovint del ramat per tal d’observar de més a prop qualsevol fenomen climatològic, acústic o visual que es produeixi pels voltants del lloc de pas. Els encuriosits joves brolifaunds són els ulls del ramat, doncs sovint són interrogats pels seus progenitors sobre els fenòmens observats en els seus jocs, informació valuosíssima per la supervivència de la societat brolifaund.
Els joves observadors s’han mirat l’un a l’altre en mig la immensitat seguint un mateix principi : la curiositat.  Quant misteri falta per resoldre?
Serà sadollat mai aquest esperò de l’ànima humana i sembla ser de l’ànima universal?
L’estudi de tota criatura vivent, amb respecte i sense limitacions aportarà sens dubte resposta a aquest i d’altres misteris. El coneixement humà ha assolit fites colossals en aquesta era de prodigis, però els misteris incomprensibles semblen no tenir fi tampoc.
Des d’aquesta base entre les estrelles on es cataloguen les dades obtingudes periòdicament per l’Estol Explorador desitgem a totes les ments de l’univers conegut molta sort en la seva recerca de la saviesa, i potser algun dia es farà realitat una trobada més enllà de la realitat material on puguem tots plegats gaudir plenament de la joia d’existir.
Molta sort també pels exploradors com la nostra Califòrnia. Que pugui aportar molt sovint dades sobre fragments de la vida d’altres espècies com aquest extraordinari animal que es desplaça tot donant salts entre la vegetació de Prostinus (sector 78). Torna aviat Califòrnia!
           Jordi Gort Solé - Manual de Supervivència Estel·lar. Ref.: 38rhjnnsx.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada