Humoràlia és una associació cultural de Lleida que pretén difondre i promocionar l'humor en totes les seves versions mitjançant activitats multicisciplinars.

diumenge, 3 de juny del 2012

L'Institut Quevedo de l'Humor, una realitat




La posada en marxa d'aquest institut universitari, és fruit del treball realitzat des del Programa d'Humor Gràfic de la Fundació General de la Universitat d'Alcalá en els últims vint anys d'activitat. L'Institut pren el relleu d'algunes de les activitats més representatives en el camp de l'humor gràfic, com són els Quevedos-dos, convocatòria realitzada per a escolars de la Comunitat de Madrid, per tal de motivar l'esperit crític a través de l'humor dels més joves, i sobretot la Mostra Internacional d'Humor Gràfic, que a partir d'ara portarà per nom Mostra Internacional de les Arts de l'Humor.
L'Institut està dirigit per un Consell de Direcció en el qual estan presents firmes tan destacades de l'Humor Gràfic com Forges, que a més és el seu Director Tècnic, o Jaume Capdevila i Jesús Zulet, de la literatura i el periodisme com Elvira Lindo o Nieves Concostrina; de l'Humor de ràdio i televisió com Juan Carlos Ortega, a més d'acadèmics com Manuel Álvarez Junco de la Universitat Complutense de Madrid o Pilar Lacasa, catedràtica de Comunicació de la Universitat d'Alcalá, i Tomás Gallego, director acadèmic de l'Institut. La idea de l'Institut és abordar les diverses manifestacions de l'Humor en totes les seves vessants, des de l'oci fins a la pedagogia, la comunicació, la salutació, etc ...
 L'Institut Quevedo es converteix així, en el primer centre d'Espanya destinat a l'estudi i la difusió de l'humor, i amb l'anhel de ser un centre de referència en aquest àmbit a nivell internacional. 
Els objectius plantejats pels promotors d'aquesta iniciativa són:
a) Facilitar la comunicació i cooperació entre la comunitat universitària i institucions públiques i privades que tinguin interès en la recerca, difusió i estudi de l'Humor.
b) Realitzar, consolidar i ampliar activitats docents a nivell de grau, postgrau i formació contínua, orientades a un millor coneixement dels diferents aspectes i vessants relacionats amb l'Humor.
c) Fomentar activitats de recerca sobre el Humor i la seva difusió a la societat a través de diverses publicacions i dels mitjans de comunicació.
d) Proporcionar assessorament científic i professional a institucions públiques i privades que ho requereixin a l'Institut.
e) Realitzar activitats de cooperació amb tercers i especialment amb Llatinoamèrica, en el camp de l'humor.
Sens dubte un dels aspectes que estan aixecant més expectativa són els cursos que anuncia per al proper curs escolar 2012-2013 sobre diverses àrees de l'humor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada