Humoràlia és una associació cultural de Lleida que pretén difondre i promocionar l'humor en totes les seves versions mitjançant activitats multicisciplinars.

dilluns, 10 de setembre del 2012

Exposició: 

Sciammarella: 20 anys a El País





20 anys a El País, la propera exposició de Sciammarella, s'inaugurarà el proper dia 11, a la 1 del migdia, a la Fundación Diario Madrid.

Ha estat produïda en col·laboració amb l'Instituto Quevedo del Humor, de la Fundación General de la Universidat de Alcalá i la inauguració serà presidida pel president de la Fundación Diario Madrid, Javier Vidal. Hi intervindran, a més de l'autor, el patró del la Fundación Diario Madrid, José Vicente de Juan, i el director general de la Fundación General de la Universidad de Alcalá (FGUA), Francisco López Ferreras. Assistirà també el director acadèmic de l'Instituto Quevedo del Humor, Tomás Gallego.
Es tracta de 200 caricatures, que abasta un període de 20 anys de treball del caricaturista argentí Sciammarella, al diari El País, des de 1992 a 2012, triats pel mateix autor, seguint criteris històrics, però també estètics.
Les caricatures aniran acompanyades per les pàgines d'El País, en què van ser publicades, amb l'objectiu d'apropar al públic al moment històric de la seva creació. "El dibuix -segons Sciammarella- respon sempre a una notícia o un esdeveniment d'aquest dia, i cita, com a exemple, el 50 aniversari de la mort de Manolete o el comiat de Nelson Mandela, el juny de 1999.
Però també és important veure l'evolució del diari, des del punt de vista gràfic, des de 1992, en blanc i negre, fins a l'arribada del color, en els anys posteriors. L'exposició podrà visitar-se fins el 14 d'octubre.


Fundación Diario Madrid (Carrer Larra 14, Madrid)
L'11 de setembre al 14 d'octubre
De dilluns a dissabte: 10,30 a 20,00 hores
Diumenges: de 10,30 a 14,00 hores
Inauguració: 11 de setembre, 13 hores
entrada gratuïta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada